Küçük Büyük Demeden Pembe Panter Çizgi Filmi

Pembe Panter gelmiş geçmiş en güzel çizgi filmler arasındadır. Başı beladan hiçbir zaman kurtulmayan fakat belanın da tamamen bulaşamadığı dünyanın ilk ve tek pembe renkli panteridir. Dolabında hiçbir yiyeceğin olmaz fakat çok elit yaşayan Pembe Panter, dedektiflerin işlerine karışıp onların işlerine çomak sokması veya dizideki diğer insanların işlerini karıştırması ile meşhurdur.

Pembe Panter, ilk olarak bir beyaz eşya afişi için çizilmiş çok beğenildiği için animasyon çizgi filmine dönüştürülmüş pembe kahramandır.  Yaklaşık olarak 110’dan fazla bölümü olan dizinin filmleri de yapılmıştır.

Orijinal adı Pink Panther olan Pembe Panter’im başı ne zaman derde girse ezbere bildiğimiz müzik çalmaya başlar. Konuşmanın olmadı çizgi filmde gülme efektleri ve diğer sesler yer almaktadır.

Pembe Panter, Karanlıkta Bir Atış ve Müfettiş Clouseau dışında Pembe Panter serisindeki her filmin açılış ve/veya kapanış jeneriklerinde görünen kurgusal bir animasyon karakteridir.

Pembe Panter Show,Amerika’da 1969-1978 yılları arasında yayınlanan televizyon dizisidir.  1974’te Türkiye’de TRT tarafından yayınlanmaya başlandı. Toplam 190 bölüm yayınlandı Her bir bölüm ortalama 6-7 dakikaydı.

Pembe Panter müziği, henry mancini tarafından 1963 tarihli the pink panther filmi için bestelenen ve ertesi yıl en iyi film müziği dalında oscar’a aday olan şarkı. şarkıda saksafon solo plas johnson tarafından çalınmıştır. neredeyse tüm pembe panter filmlerinde kullanılmıştır.