Dönem Kapatıp Açan Film ”EŞKİYA”

Eşkiya filminin konusundan kısaca bahsedecek olursak;

Baran yakın arkadaşı Berfo’nun ihanetine uğrayarak hapse düşmüş eski bir eşkıyadır. Hapisten çıktıktan sonra köyüne döndüğünde hiçbir şeyi yerinde bulamamıştır. Kendisini ihbar eden Berfo’nun sevdiği kadın Keje’yi alarak İstanbul’a gittiğini öğrendikten sonra İstanbul’a gelir. İstanbul’da Cumali ile tanışır. Cumali ile birlikte Keje’yi ararlarken Cumali’nin mafya ile olan ilişkileri yüzünden başları derde girer.

Sinemamızın Yeniden Doğuşunda Kilometre Taşı Olan Film ”Eşkiya”

1996 yılında, Türk Sinemasında yeniden doğuş anlamında bir kırılma yaşandığı söylenebilir. İstanbul Kanatlarımın Altında, Tabutta Rövaşata gibi adından söz ettiren bir çok film 1996’da seyirciyle buluştu. Hele öyle bir tanesi var ki; sinemamızın en önemli başyapıtlardan birisi olması bir yana, tam 5 sene boyunca kırılamayacak bir gişe rekoruyla sinemaya daha fazla yatırım yapılmasının yolunu açtı. Yavuz Turgul, Şener Şen ve Uğur Yücel’i bir araya getiren bu proje ise muhtemelen çoğunuzun izlediği Eşkiya filmi.

Eşkiya filmiTürk sinemasının usta oyuncusu Şener Şen’in devleştiği bir filmdir.  Şener Şen’in  oyunculuğuna kısaca değinecek olursak,  Türk sinemasında yıllarca komik rollerde oynamış olsa da özellikle yaşlılığında rol aldığı farklı alanlardaki rollerle ne kadar büyük bir oyuncu, bir sinema insanı ve bir üstat olduğunu bize canlı şekilde gösterdi.

Şener Şen haricinde filmdeki diğer oyunculuklarda üst seviyeydi. Uğur Yücel  ve Kamuran Usluer harika bir oyunculuk göstermiş, aslında herkes kendine yazılanı, üstüne düşeni en iyi şekilde yerine getirmiş.

Filmin müzikleri de kesinlikle filmi etkileyici ve vurucuydu, harikaydı. Erkan Oğur Fırat Ağıtı ile muazzam işler çıkarmış. Film müzik sektörü “Eşkıya”da farklı bir boyut kazanmış, film müziğinin Türkiye’de bir sektör haline gelmesi bu film ile birlikte başlamıştır.

Sending
Değerlendirme
0 (0 Oy)